Pijaca je jedno od najznačajnijih i sigurno najposećenijih mesta bilo kog grada. Odlazak na pijacu za mnoge predstavlja radost prepodneva, dugu porodičnu tradiciju ili, jednostavno, mini-ritual za druženje i izgovor za kafu posle obavljene kupovine.

Pijaca je 'žila kucavica' svakog grada koja počinje da pulsira već u ranim jutarnjim satima. Kada želite da vidite stvarni život nekog grada, najbolje je da odete baš tamo. Osetićete pravi duh i nepresušnu energiju, specifičan "odore", žagor vrednih prodavaca i srdačnost njegovih stanovnika.

Tamo možete sresti domaće, lokalno stanovništvo različitog socijalnog statusa kao i radoznale turiste kojima odlazak na pijacu predstavlja pravu turističku poslasticu. Na pijaci su svi isti, došli su po ono šta im treba a one pasionirane prepoznaćete po tome što imaju "svoje" prodavce koji najbolje čuvaju za njih ispod tezge.

Ako niste znali, u junu ove godine održana je četvrta manifestacija "Dani pijaca Srbije" i to u Subotici. Al se tamo dobro jelo baš... :)

                                                             P....S....fashion haljina, torba, novčanik i šešir