Od samog nastanka do danas, bicikl je bio i ostao fenomen, alternativno prevozno sredstvo koje je uvek u trendu. 

Ne postoji mesto na planeti gde se bicikl ne koristi. U mnogim zemljama je deo tradicije i kulture.  Kina je zemlja sa najvećim brojem bicikli, Amsterdam se, nezvanično, smatra prestonicom biciklista, a kod Belgijanaca je biciklizam nacionalni sport.

Popularni dvotočkaš bio je neiscrpna inspiracija mnogih umetnika, istraživača i naučnika. Pikaso, poznati španski slikar, iskoristio je dva stara predmeta, sedište i upravljač bicikla, jednostavno ih spojio i - dobio nesto neočekivano, glavu bika. I dvoje velikih naučnika, Pjer i Marija Kiri, bili su veliki ljubitelji biciklizma. Zahvaljujući novcu koji su dobili kao svadbeni poklon kupili su dva bicikla i otisnuli se u avanturu na dva točka. 

Mnogo je razloga zašto je vožnja biciklom dobra ideja. Najpre, dobra je za našu kondiciju i zdravlje. Ne opterećuje zglobove, aktivira celo telo i podstiče mršavljenje. Osim toga, usrećuje ljude i poboljšava san. Sa ekološkog aspekta odlična je i za okolinu. 

Svetski prvak biciklističkog maratona Mat Gos kaže da je vožnja bicikla najlepši način da se vide i obiđu mnoga mesta. Zato, ne oklevajte, već sedite na bicikl jer će vam život biti zdraviji i bogatiji za još jedno lepo iskustvo.

                               P....S....fashion tunika, suknja, torba, kačket, traka za kosu, kaiš i narukvica.