Ako postoji materijal koji, bez obzira na pol, svako ima u svom plakaru - onda je to teksas, najpopularnija tkanina u modnom svetu. Sama reč džins potiče od francuske fraze ‘bleu de Gênes’, koja u prevodu znači đenovljansko plavo. Genes je, inače, italijanska luka odakle je prvi put, 1850.godine, džins stigao u Ameriku. 

Proslavile su ga svima drage farmerke, ali ni jakne, suknje, šeširi i mnoge druge stvari, nisu ostale imune na njegov đenovsko plavi šarm.

U otprilike isto vreme kad i mlađani Livaj Straus (Levi Strauss), jedan drugi dovitljivi gospodin, uspešni trgovac i osnivač tri kompanije Henri Dejvid Li (Henry David Lee) dolazi na sličnu ideju. Počevši od radničkih kombinezona i odeće za vojsku, 1949. godine na tržište je izbacio i kolekciju za žene. Koju godinu pre njega, to je uradio i Livaj.

Godine 2000, Time Magazine je 501® džins proglasio “Modnim komadom XX veka”, pobedivši mini suknju i malu crnu haljinu. Kad u obzir uzmemo činjenicu da su ga nosile i čuvene Merilin Monro i Brižit Bardo, ovaj podatak uopšte ne čudi. 

Vreme je da vi odaberete vaš komad, onaj za XXI vek! ;)

                                                 P....S....fashion teksas pantalone, bluza, blejzer i torba

                                             P....S....fashion teksas suknja, tunika, ešarpa i torba

                                                 P....S....fashion teksas kombinezon, ogrlica i torba